Psychecura

Wie zijn wij?

Wij zijn Fabian en Marlien Roelofs. Samen hebben wij jarenlange ervaring in het werken in de zorg en hebben we verschillende achtergronden.

Marlien

Marlien heeft na haar HBO Pedagogiek, Forensische Orthopedagogiek gestudeerd en volgt nu de opleiding tot GZ-psycholoog. Hiernaast heeft zij jarenlang met mensen gewerkt met moeilijk verstaanbaar gedrag. Haar expertise ligt onder andere op het gebied van kennis over verschillende (psychiatrische) stoornissen, doelgroepen, (behandel)methoden voor gedragsverandering en recidivevermindering.

Fabian

Fabian heeft HBO toegepaste psychologie gestudeerd. Hij is daardoor breed opgeleid in het trainen, voorlichten en maken van adviestrajecten. Door zijn jarenlange ervaring in de zorgsector kan hij ook ingezet worden voor begeleiding en coaching vragen. Fabian zijn expertise ligt in het moeilijk verstaanbaar gedrag. Hij onderzoekt graag waar (moeilijk verstaanbaar) gedrag vandaan komt en hoe dit voor de cliënt positief beïnvloed kan worden.

Door zowel onze opleidingen als onze praktische ervaring kunnen wij u in een breed spectrum van dienst zijn. De afgelopen jaren zijn we veel in contact geweest met gemeenten en gemeentelijke voorzieningen. Adviesvragen en trainingen binnen gemeenten zijn ons niet vreemd.

Achtergrond PsycheCura:

De naam PsycheCura komt van twee Griekse godinnen af.

Psyche was de Griekse godin van “de ziel”, “het innerlijke” en “gedachten en gevoelens”.  Deze termen motiveren ons in onze dienstverlening.                        Cura is de Griekse godin van “de zorg”. Wij bieden onze werkzaamheden met zorg aan u aan. Wij zullen altijd op zoek gaan naar oplossingen om u verder te helpen.

Oftewel, wij werken graag met grote passie en zorg aan onze producten en diensten.

De naam PsycheCura staat daarbij ook voor de ontvanger van onze diensten. Zo veronderstellen wij dat (wetenschappelijk) vakinhoudelijke en praktijkgerichte kennis een stevig fundament biedt voor (jonge) professionals. Voornamelijk voor jonge professionals die in de zorg aan de slag willen of voor professionals die verdieping zoeken. In onze optiek is een mens immers altijd in ontwikkeling.