Psychecura

Zelfstandigheidstraining voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische problematiek

Algemeen:

Mensen met een licht verstandelijke beperking willen zo zelfstandig mogelijk leven. Vaak is dit moeilijker vanwege verschillende dagelijkse problemen waar zij tegenaan lopen.

Binnen woongroepen wordt gezien dat de zelfstandigheid geregeld een probleem vormt. Wat kan iemand nu echt aan en welk stapje kan dan gemaakt worden. Overvragen we diegene niet, maar betuttelen we ook niet.

Deze vragen zijn herkenbaar en zorgen voor hoofdzorgen.

In deze training worden aan de hand van oplossingsgerichte communicatie handvaten geboden. Wij bieden materiaal en technieken aan om op een verantwoorde manier zelfstandigheid te bevorderen. Hierbij kunnen duidelijke doelen gesteld worden, waardoor de voortgang goed geëvalueerd kan worden.

Het voordeel van deze manier van werken is dat degene die zelfstandiger wil worden in regie is. Hierbij is de medewerker ondersteunend, maar kan makkelijk informatie, kaders en afspraken maken.

Investering:

Inschrijving: Deze training wordt incompany aangeboden.

Duur: 1 dag van 9.00 tot 17.00 uur

(Mogelijkheid tot 2 dagen. 2e dag is een terugkomdag voor casuïstiek. Ingebrachte casussen (en oefencasussen) worden gekoppeld aan de theorie en praktijk)

Groepsgrootte: 6 tot 10 deelnemers.

Kosten: Op aanvraag

Wat ga je leren:

  • Wat is oplossingsgerichte communicatie
  • Hoe vertalen we oplossingsgerichte communicatie naar zelfstandigheidsbevordering.
  • Wat kan er nog wel, i.p.v. het kan niet/ het mag niet.
  • Hoe kan je als medewerker ondersteunen zonder de kaders en afspraken los te laten.
  • Hoe kan ondersteunend materiaal gebruikt worden.

Meer informatie of het aanvragen van deze training:

Bij het invullen van ons contactformulier zullen wij contact met u opnemen. Wilt u ons graag telefonisch contacten kan dit op 06-35622893